b-nl-campagnebeelds.png

Enkel voor mobiel gebruik

De Challenge Tour; The next generation of superstars!

bg2.png (copy)

De Challenge Tour is het voorportaal van de European Tour, het hoogste niveau in Europa wat betreft professioneel golf. Justin Rose, Louis Oosthuizen, Henrik Stenson, Martin Kaymer en Brooks Koepka, allemaal majorwinnaars die voor ze de stap naar het allerhoogste niveau zetten, succesvol waren op de Challenge Tour. Het in 1987 opgerichte circuit onder de European Tour (opgericht in 1972) is de ideale springplank gebleken voor een groot aantal huidige wereldtoppers. ‘Spelen op de Challenge Tour in Europa was heel goed voor mijn ontwikkeling als golfer‘, aldus de Amerikaan Koepka die inmiddels vier majorzeges op zijn naam heeft staan.

Ook Martin Kaymer bewaart mooie en dankbare herinneringen aan zijn tijd op de Challenge Tour. 'Ik begon in 2006 op de Challenge Tour en dat was een geweldige manier om te wennen aan het leven als pro met het vele reizen en de sterke competitie. Spelen op de Challenge Tour hielp me met de overgang van amateur naar professional. Ik kreeg antwoord op de vraag of ik goed genoeg was om het te redden op een hoog niveau.’

Ook voor Joost Luiten was de Challenge Tour met twee overwinningen in 2007 een perfecte opstap naar het hoogste Europese podium. Hij onderschrijft het belang van een toernooi op dit niveau in Nederland en heeft zich mede daarom bereid verklaard om als ambassadeur van de B-NL Challenge Trophy op te treden.

In 2009 deed de Challenge Tour voor het laatst Nederland aan. Op Golfclub Houtrak ging de overwinning naar Nicolas Colsaerts, de Belg die de jaren daarna drie keer won op de European Tour en in 2012 als eerste Belg in de Ryder Cup speelde. ‘The next generation of superstars!’ is de slogan van de Challenge Tour en daar is dus niets overdreven aan.

golfnl-logo-rgb-01.png (copy)

Spelen op de Challenge Tour in Europa
was heel goed voor mijn ontwikkeling
als golfer‘  

Brooks Koepka

bnl_challange_thropy_-_color_rgb.png (copy2)

#ChallengeTrophy

player.jpeg

De B-NL Challenge Trophy wordt georganiseerd door de NGF samen met de Belgische Golf Federatie. In 2022 en 2024 wordt het toernooi bij onze zuiderburen gespeeld, in 2023 in Nederland. Het prijzengeld dit jaar bedraagt 250.000 euro. Landen die een toernooi van de Challenge Tour op de kalender hebben kunnen onderling invitaties uitruilen. De NGF en de Belgische Golf Federatie hebben er ieder jaarlijks 25 te vergeven. Die invitaties zijn volgens Jeroen Stevens, directeur van de NGF, de belangrijkste reden om de B-NL Challenge Trophy te organiseren. ‘Speelmogelijkheden op de Challenge Tour zijn ontzettend waardevol aan het begin van een profcarrière, kijk naar Joost Luiten en Lars van Meijel, die ook via dat circuit zijn doorgestoomd naar de European Tour. Met de invites kunnen we Nederlandse golfers helpen de stap richting de European Tour te versnellen.’