Ontwikkeld door de Vrije Universiteit Amsterdam, GGD Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, en GLOS Educatief met financiering van de Hersenstichting en ZonMw. Het is ontwikkeld op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten en in intensieve samenwerking met tieners, ouders, onderwijs- en zorgprofessionals en beleidsmakers.

In dit E-zine

CHARGE

YOUR

BRAINZZZ

BRAINZZZ

Goed slapen

Slaapt jouw tiener voldoende? Doe hier de slaapcheck, ontdek wat er bij jullie thuis al goed gaat en krijgt handige tips over hoe het misschien zelfs nog beter kan.

Goed slapen is enorm belangrijk voor een gezond lichaam, gezonde hersenen en om overdag goed te kunnen functioneren. Terwijl je slaapt worden je hersenen als het ware schoongespoeld, verwerk je alle indrukken van de dag, geef je gevoelens een plaats en zorg je ervoor dat je alle belangrijke dingen onthoudt. Voor tieners is slaap nog eens extra belangrijk. De hersenen zijn op die leeftijd namelijk nog volop in ontwikkeling. Helaas slapen veel Nederlandse tieners vaak te weinig en is de slaap die ze wel krijgen vaak van slechte kwaliteit. Slechte slaap leidt bij tieners al direct tot verschillende problemen, zoals slechte prestaties op school, niet lekker in hun vel zitten, sneller ziek zijn, en tot ongezondere leefstijl. Juist daarom is het zo belangrijk meer te weten hoe zij door hun omgeving, ouders en school beter ondersteund kunnen worden om toch aan die goede nacht te komen. Aan dat hand van dit E-Zine helpen we je daarbij. Check eerst even het filmpje hiernaast.

Welkom bij dit E-magazine voor ouders! Via dit digitale tijdschrift delen we advies en praktische tips om ouders en verzorgers te helpen om hun tiener te begeleiden naar een betere nachtrust! Je kunt hier o.a. informatie vinden over ‘slaap’, video's bekijken over hoe je het gesprek aan kan gaan met je kind en verwijzingen naar interessante websites. Zo kun je thuis aan de slag met de slaapgezondheid van je tiener.