A
Gemeenten organiseren zelf sportactiviteiten en er komen meer commerciële aanbieders. De lokale sportplatformen staan onder druk. Gemeenten financieren de sportplatformen, waardoor de onafhankelijkheid wordt aangetast en het klassieke lokale sportplatform op veel plekken verdwijnt.
1990
De overheid verwacht in de uitvoering steeds meer van het maatschappelijk veld en treedt daarin zelf iets terug. De sport moet met die maatschappelijk opgave verder doorgroeien tot een nog sterkere branche, die zelfbewust en toekomstgericht is en ook gezamenlijk vraagstukken kan oppakken.
2020
Vanaf 2000 zien we groei in andere vormen van het sportaanbod. Zo kun je sporten bij de sportschool, urban sports en de lokale sportclubs of als ongebonden sporter. Het is een uitdaging voor een sportplatform om al die organisatievormen te verbinden en namens de gehele sportsector te kunnen spreken.
2000
De sport groeit uit tot volwaardige sector waar veel geld in om gaat. Een aanzienlijk deel van het sportaanbod wordt gedragen door sportclubs en haar vrijwilligers, terwijl de omgeving complexer wordt.
1980
Gemeenten nemen voortouw in aanleg van sport-accommodaties. Specifieke wensen en eisen hiervoor worden afgestemd met een belangen-behartiger namens de sport. Een lokale belangenbehartiger namens de sportsector bleek een uitkomst.
1945
Geschiedenis