



Tessa Veldhuis
(dagvoorzitter)

Maxi Sellering
(Urban City Manager - Urban Sports Coalition)

Janos Baars
(BMX’er)

Kars Deutekom (Programmamanager Bewegen, Gezondheid en Sport bij stichting CLC en Sportbedrijf Arnhem)

Silvio Milia
(Gemeente Amersfoort)

Jeroen van Eggermond (Oprichter/ Eigenaar, Nine Yards)

Renske Snaar (Productmanager Sporters & Fans – KNGU)

Martin van Heugten
(Beleidsadviseur Sport en Cultuur, gemeente Breda)

Rajiv Bhagwanbali Wellness Entrepreneur en Professioneel Danser
Initiatiefnemers




lees verder
Schrijf je nu in!

lees verder


Initiatiefnemers





Schrijf je nu in!

Tessa Veldhuis
(dagvoorzitter)
Tessa Veldhuis is een verrassende verschijning wanneer je het stereotype rugbyspeelster verwacht. Blond haar, vriendelijke glimlach maar tegelijkertijd een snoeiharde tackelaar; een interessante combinatie! Tessa en haar ploeggenoten waren de eerste professionele Rugby Sevens speelsters van de wereld. Ze behoorden tot de wereldtop en hun ‘Road to Rio’ verliep naar verwachting. Het Olympisch ticket werd behaald, maar helaas raakte Tessa in de beslissende wedstrijd geblesseerd. Na een lange herstelperiode pakte ze de draad weer rustig op en begon ze aan de Master Sport Management aan het Cruyff Institute, welke ze in 2016 afrondde. Inmiddels is Tessa werkzaam in diverse hoedanigheden op het gebied van sport, media en onderwijs.


Maxi Sellering
(Urban City Manager - Urban Sports Coalition)
Na haar Bachelor in European Studies in Maastricht heeft Maxi 1,5 jaar als promotion manager in de HR sector gewerkt. Daarna heeft zijn een Master in Organisaties, Verangering en Management aan de USBO gevolgd. In die tijd heeft Maxi ook haar eerste werkervaring opgedaan bij Hiemstra en De Vries als adviseur. Waar ze is blijven hangen na haar scriptie. Hiemstra en De Vries is een organisatieadviesbureau die gespecialiseerd is in de publieke sector. In haar vrije tijd is Maxi Basketbal scheidsrechter in het 3x3 basketbal en 5x5 basketbal. Maxi fluit internationaal en bij de mannen eredivisie. In haar functie als Urban City Manager komen haar verschillende passies bij elkaar. Maxi is in april 2018 als projectleider gestart. Daarnaast is zij de schrijfster van het Handboek Urban Sports.


Jeroen van Eggermond (Oprichter/ Eigenaar, Nine Yards)
Oprichter/eigenaar van Pier15 skatepark en Nine Yards skateparks Co, Adviseur bij Skateboard federatie Nederland en betrokken bij grote projecten zoals Amsterdam Urban Sportsweek en NTC skatepark Den Haag. Zijn missie is te innoveren en met trots projecten achter te laten binnen de Urban Sports & Culture.


Renske Snaar (Productmanager Sporters & Fans – KNGU)
Ik ben Renske Snaar, Productmanager bij de KNGU, en mijn passie is zoveel mogelijk kinderen in beweging brengen. In de afgelopen jaren heb ik mij ingezet voor het freerunnen, maar ook voor de recreatieve en wedstrijdsporters van andere disciplines. Het overwinnen van obstakels is een term die ik inmiddels regelmatig gebruik.


Kars Deutekom (Programmamanager Bewegen, Gezondheid en Sport bij stichting CLC en Sportbedrijf Arnhem)
Bewegen en sporten is mij met de paplepel ingegoten. Als zoon van twee CALO-ers ook niet geheel verwonderlijk. Van kinds af aan heb ik al veel vormen van bewegen en sport beoefend, maar voetbal vormt de rode draad. Na mijn studie Bewegingswetenschappen aan de VU ben ik, na wat omzwervingen, goed terecht gekomen bij Sportbedrijf Arnhem. Na te zijn gestart als buurtsportcoach in de wijk, uiteindelijk aan de slag gegaan als adviseur Bewegen en Sport in de openbare ruimte. In die rol probeer ik -samen met bewoners, gemeente en andere belanghebbenden- de openbare ruimte in Arnhem tot een fijne plek te maken die uitnodigt tot bewegen en sport voor iedereen.
Naast deze rol ben ik ook werkzaam als programmamanager Bewegen, Gezondheid en Sport in het primair onderwijs. Deze functie is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de grote schoolbesturen en het Sportbedrijf. Door goed samen te werken op en rondom school zetten wij in op meer en beter leren bewegen met Beweegconcept 2+1+2.
Het beweegvriendelijker maken van schoolpleinen -die na schooltijd te gebruiken zijn voor de wijk- is daar een mooi onderdeel van; zo is de cirkel weer rond!


Janos Baars
(BMX’er)
Vanuit een passie voor de sport begonnen met het organiseren van BMX-freestyle lessen en workshops. Naast deze lessen psychologie gestudeerd met interesse richting het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Door literatuur en les-ervaring overtuigd geraakt wat de urban/lifestyle-sport daar nog voor een ontwikkelings- en welzijnsvoordelen kan opleveren, in het bijzondere voor kinderen met een “rugzak(je)”.
In de jaren actiever betrokken geraakt bij het bestuurlijke proces omtrent deze sporten. Hierbij bemerkt dat de noodzaak voor verandering enigszins begrepen wordt en de wil om te veranderen er wel is maar dit nog moeilijk tot stand komt. Mijn doel is het om de sporten vanuit ervaring van, en kennis over, de gezondheidsvoordelen achter deze sporten, te vertalen aan de mensen achter de knoppen. Op die manier hoop ik uiteindelijk meer kinderen verantwoord kennis te laten maken met het gevoel van vrijheid dat deze sporten teweeg brengen.



Silvio Milia
(Gemeente Amersfoort)

Martin van Heugten
(Beleidsadviseur Sport en Cultuur, gemeente Breda)
Martin van Heugten, 42 jaar, gitarist en hobbyfotograaf. Beleidsadviseur Sport bij de gemeente Breda en sinds september ook van Cultuur. Juist om bezig te zijn met de cross-overs in de Urban Scene. Het is mooi om te zien wat de smeltkroes van sport en cultuur met een gebied kunnen dien. Wij hebben in Breda een prachtige Urban Scene. Als gemeente zijn wij druk bezig om te onderzoeken hoe wij de Urban scene het beste kunnen faciliteren en ondersteunen, zonder dat de scene haar eigen kenmerken en dynamiek verliest.


Rajiv Bhagwanbali Wellness Entrepreneur en Professioneel Danser
Ik ben in 1985 geboren in Suriname, maar getogen in Rotterdam. Na het VWO afgerond te hebben, ben ik fysiotherapie gaan studeren. In mijn jonge jaren raakte ik super geïnspireerd door de moonwalk van Michael Jackson en daarna kwam ik al snel op de underground dansstijlen binnen de hiphop. Popping, locking en breakdance opende een heel nieuwe wereld voor mij waar ik me heel snel thuis ging voelen.
Na de studie richtte ik een massagepraktijk op en ging ik ook aan de slag als professioneel danser. Van danser ontwikkelde ik mij verder tot docent, choreograaf, theaterspeler en -maker. Ik begon ook evenementen te presenteren en groeide al snel uit tot de meest geboekte host binnen de hiphop danssector. Dit breidde zich ook uit naar feesten, festivals en events, paneldiscussies, monologen en content creating voor verschillende platforms binnen de urban sector.
Uiteindelijk richtte ik een stichting op “Stichting Connecting the Culture” met als doel om de urban sector een podium te bieden en verder te professionaliseren.
In de tussentijd ontwikkelde de praktijk “Jivan’s Massage” zich verder tot een bedrijf met meerdere masseurs dat tot 3 keer toe uitgeroepen is tot beste salon van Zuid-Holland.
Op deze manier begeef ik mij in veel verschillende werelden waarin de mens, kunst en cultuur centraal staan.
