nocnsf-rgb-fc.png

TeamNL

in Tokio

nocnsf-rgb-fc.png

Zaterdag 24 juli
Op de eerste dag van de Spelen is het meteen raak: Handboogschutters Gaby Schloesser en Steve Wijler halen de eerste medaille binnen voor TeamNL. Het duo pakt zilver in de gemengde teamfinale.

Zondag 25 juli
Na haar val vijf jaar geleden in de wegwedstrijd op de Spelen van Rio, staat Annemiek van Vleuten nu wel op het podium: zilver.

Maandag 26 juli
Voor het eerst sinds onze huidige chef de mission Pieter van den Hoogenband in Athene 2004, staat er weer een man op het erepodium: Arno Kamminga wint schitterend zilver op de 100 meter schoolslag. En hij is nog niet klaar!

Woensdag 28 juli
Een absolute topdag voor TeamNL. Nog nooit haalden we op één dag zoveel olympische medailles: acht maar liefst, waarvan twee gouden plakken.

Annemiek van Vleuten slaat prachtig terug na haar zilver op de wegrace, waarin ze op meer had gerekend. Ze is ongenaakbaar op de tijdrit en pakt op heroïsche wijze haar zo gedroomde gouden medaille. Anna van der Breggen ging in haar olympische afscheidsrace óók voor goud, maar op haar ontketende ploeggenote staat vandaag geen maat: Van der Breggen wint brons.

Niet veel later staat ook Tom Dumoulin op het podium met een glanzende zilveren plak om zijn nek. Hij kende een gebroken voorbereiding, had het fietsen even afgezworen maar besloot zich niet lang voor de Spelen toch volledig te richten op de tijdrit, zijn grote specialiteit. Zijn zilveren medaille heeft een gouden randje.

Op de Sea Forest Waterway slaat ook de Nederlandse roeiequipe magistraal toe. In de mannen-dubbelvier heersen Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers en pakken goud. Zilver is er voor de vrouwen-vierzonder met Ellen Hogerwerf, Karolien Florijn, Ymkje Clevering en Veronique Meester. Melvin Twellaar en Stefan Broenink winnen zilver in de mannen-dubbeltwee. Bij de vrouwen-dubbeltwee is er brons voor Roos de Jong en Lisa Scheenaard.

In de Budokan judohal lopen de emoties hoog op als Sanne van Dijke brons pakt. Sanne maakte een moeilijke periode door en haar medaille is een prachtige bekroning van haar moed en doorzettingsvermogen.

Donderdag 29 juli
Arno Kamminga wint zijn tweede medaille! Na het zilver op de 100 meter schoolslag haalt hij nu schitterend zilver op de dubbele afstand.

Opnieuw een medaille voor de roeiploeg. Marieke Keijser en Ilse Paulis lijken in de lichte dubbeltwee af te stevenen op het goud, maar zien kort voor de finish Italië en Frankrijk toch nog voorbijkomen. Het wordt een fotofinish en het duo pakt brons.

Vrijdag 30 juli
Zijn olympisch toernooi leek voorbij nadat Niek Kimmann bij een botsing met een official tijdens een training een scheurtje in zijn knie opliep. Maar op pijnstillers, adrenaline, wilskracht én natuurlijk zijn talent is hij ongenaakbaar. Op de slotdag met de halve finales en finale is hij onverslaanbaar: goud!

Merel Smulders pakt niet veel later het brons. It’s all in the family want daarmee treedt ze in de voetsporen van haar zus Laura.

Zaterdag 31 juli
Hoewel zijn olympische toernooi moeizaam begon, kon het goud Kiran Badloe eigenlijk voor de medal race al niet meer ontgaan. Hij hoefde alleen nog maar te finishen om zijn schitterende gouden plak op te kunnen halen. Natuurlijk lukte dat: Kiran volgt zijn vriend en concurrent Dorian van Rijsselberghe op als olympisch kampioen!

Zondag 1 augustus
Haar toernooi begon moeizaam, maar Marit Bouwmeester meldt zich toch voor de medailles in de Laser Radial klasse. In een spannende medal race gaat ze vol voor het goud, maar wint ze uiteindelijk brons.

Maandag 2 augustus
Sportminnend Nederland slaat de schrik om het hart als Sifan Hassan in haar serie van de 1500 meter ten val komt. Met een uiterste krachtsinspanning wint ze de race nog, maar wat betekent die fenomenale inhaalrace voor de finale van de 5000 meter later die dag? Heeft ze niet te veel krachten verspeeld? Het simpele antwoord: nee! Ze wacht traditiegetrouw tot het eind, maar dan heeft geen tegenstandster meer een antwoord op haar eindsprint. Het eerste goud voor Sifan Hassan is binnen!

Dinsdag 3 augustus
Het ‘gewoon’ even doen als iedereen het van je verwacht. De baanrenners Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli (die in de kwalificatie reed in plaats van Hoogland) deden het in de teamsprint. En hoe. Oppermachtig halen ze de zesde gouden medaille binnen voor Nederland.

Voor de kust van Enoshima zeilen de wereldkampioenen Annemiek Bekkering en Annette Duetz in de 49erFX-klasse een superspannende medal race. Daarin wisselen de kansen en gloort ook het goud, maar pakken ze uiteindelijk brons, achter Duitsland (zilver) en Brazilië (goud).

Woensdag 4 augustus
Ongemeen spannend is de 10 km openwaterzwemmen met olympisch titelverdedigster Sharon van Rouwendaal. In de baai van Tokio probeert ze alles om haar gouden medaille van Rio 2016 te prolongeren. Het lukt bijna, maar de Braziliaanse Ana Marcela Cunha is net iets te sterk. In een bloedstollende sprint tikt Sharon als tweede aan.

Iets later gaat Femke Bol snel van start in de finale 400 meter horden. “Als een gek”, zal ze later zeggen. Persoonlijk record, Europees record, Bol loopt een toprace. In de laatste honderd meter lopen de Amerikaanse favorieten Sydney McLaughlin (goud) en Dalilah Muhammad bij haar weg, beiden zijn sneller onder het oude wereldrecord. Bol pakt schitterend brons.

Later op de dag pakt springruiter Maikel van der Vleuten in een spannende jump-off óók brons met zijn elfjarige ruin Beauville Z. Het koppel was foutloos én de snelste in de eerste omloop. In de barrage tussen de zes foutloze combinaties treedt Maikel als laatste aan. Hij weet wat er nodig is voor het goud: foutloos blijven én de snelste zijn. Het eerste lukt, het tweede net niet: de 38.90 is goed voor brons, het goud gaat naar de Britse favoriet Ben Maher (37.85), het zilver naar de Zweed Peder Fredricson (38.02).

Donderdag 5 augustus
Shanne Braspennincx wint in een sensationele rit goud op de keirin. De 30-jarige baanrenster doet dat zeer overtuigend. Ze volgt Elis Ligtlee op, die vijf jaar geleden in Rio de Janeiro olympisch kampioen werd. “De titel blijft lekker in Nederland”, aldus Braspennincx.

Een paar uur later stunten Anouk Vetter en trainingsmaatje Emma Oosterwegel op de zevenkamp. In de afsluitende 800 meter houdt Vetter stand en pakt schitterend zilver achter de Belgische favoriet en titelverdedigster Nafi Thiam. Oosterwegel pakt daarachter sensationeel brons! Een historische dag voor de Nederlandse atletiek!


Als we dit schrijven, hebben onze atleten in Tokio 26 medailles veroverd! Dat is een absoluut record, één meer dan in 2000 in Sydney, toen we 25 medailles wonnen. En dan hebben we nog een paar dagen met volop kansen voor de boeg. Dit zijn de medaillewinnaars tot nu toe.

arrow-up.png
arrow-up.png (copy)

TeamNL schittert in Tokio

Kijktip: highlights medaillekansen

Vrijdag 6 augustus, 12.00 (19.00) uur: Finale hockey (v), Nederland-Argentinië

Vrijdag 6 augustus, 14.50 (21.50) uur: Finale 1500m (v), met Sifan Hassan

Vrijdag 6 augustus, 15.30 (22.30) uur: Finale 4x100m, met TeamNL

Zaterdag 7 augustus, 08.30 (15.30) uur: Keirin (m), sprint (v), madison (m), met TeamNL

Zaterdag 7 augustus, 12.45 (19.45) uur: Finale 10.000m (v), met Sifan Hassan

Zondag 8 augustus, 08.30 (15.30) uur: Keirin (m), sprint (v), omnium (v), met TeamNL

nocnsf-rgb-fc.png

Onze sporters moeten het in Tokio doen zonder de support van familie, vrienden en fans. Maar gewonnen medailles gaan natuurlijk niet ongemerkt voorbij.

arrow-up.png
arrow-up.png (copy)

Hoe vieren we de medailles in het olympisch dorp?

Daarom is ‘building nr. 7’, het gebouw waar we in het olympisch dorp verblijven, extra belangrijk. Daar staan we met elkaar – en massaal – stil bij de gewonnen medailles. Bekijk de hartverwarmende video voor een impressie, het oranjegevoel én koude rillingen.

nocnsf-rgb-fc.png

Sporters van TeamNL die klaar zijn in Tokio, gaan vrijwel direct terug naar huis. Onderweg gaat een aantal van hen aan boord van het KLM-toestel in gesprek met verslaggevers over hun prestaties en belevenissen op de Spelen. De vliegtuigen zijn voor deze serie ‘Oranje Boven’ uitgerust met een speciale business seat.

arrow-up.png
arrow-up.png (copy)

‘Oranje Boven’ onderweg naar huis

‘Oranje Boven’ is een initiatief van NOC*NSF in samenwerking met Nederlandse Loterij en het AD en wordt mede mogelijk gemaakt door KLM.

Per vlucht worden drie sporters geïnterviewd door een van de vier verslaggevers uit het interviewteam, dat bestaat uit voormalig kickbokskampioen Remy Bonjasky, programmamaker Frank Evenblij, winnares van olympisch hockeygoud Fatima Moreira de Melo en tv-presentatrice Shelly Sterk.

Onder anderen Epke Zonderland (zie ook hier), Annemiek van Vleuten, Arno Kamminga en Ranomi Kromowidjojo werden op weg naar huis al geïnterviewd. Hier kun je alle gesprekken bekijken.

nocnsf-rgb-fc.png

Tokyo 2020 betekende ook het afscheid van Epke Zonderland als turner. Na zijn oefening aan de rekstok in het Ariake Gymnastics Center in Tokio maakte hij bekend te stoppen.

arrow-up.png
arrow-up.png (copy)

De laatste Spelen van Epke

Zonderland reisde niet als favoriet naar Japan, dat wisten we wel. Fysieke problemen hadden zijn voorbereiding danig verstoord. Kort voor de wedstrijd in Tokio kwamen daar ook nog maag- en darmklachten bij. Een finaleplaats zat er dan ook niet in, maar hij turnde in de kwalificatie een prima oefening. In de lege hal was het applaus van de Nederlandse turnploeg een mooi eresaluut aan een prachtige sportman en een prachtige carrière, die op zijn hoogtepunt kwam met het goud van Londen 2012.

De opluchting over zijn optreden droop na de afsprong van zijn gezicht. Hij wilde niet roemloos ten ondergaan, maar waardig afscheid nemen. Dat was gelukt. “Dit voelt net zo knap als de drie wereldtitels of Londen”, zei de 35-jarige Fries direct na zijn oefening. “Eigenlijk is het bizar dat ik dit nu kon. Ik sta er zelf van te kijken, geen idee waar ik het vandaan haalde.” Iets later vertelde hij voor de NOS-camera’s dat hij besloten had te stoppen. “Het is goed zo. Ik ben blij dat ik op deze manier een mooi einde aan mijn carrière heb kunnen maken.”

Bekijk hier de aflevering van Oranje Boven, waarin Epke Zonderland op de terugweg vanuit Tokio naar Nederland wordt geïnterviewd door Remy Bonjasky.

434271740.jpg

“Het is goed zo. Ik ben blij dat ik op deze manier een mooi einde aan mijn carrière heb kunnen maken”

nocnsf-rgb-fc.png

Natuurlijk zijn onze sporters in Tokio vooral bezig met hun voorbereidingen, trainen en concentreren. Maar in het olympisch dorp is ook tijd voor gewone dingen. Neem hier een kijkje achter de schermen en zie hoe onze atleten ‘leven’ in het olympisch dorp. Over sushi eten, een olympische quiz en het speciale kapsel van gouden windsurfer Kiran Badloe.

arrow-up.png
arrow-up.png (copy)

Achter de schermen in het olympisch dorp

nocnsf-rgb-fc.png

De officiële kleding die onze sporters op de Olympische Spelen in Tokio dragen, is nu ook te koop via de nieuwe webshop van TeamNL (www.teamnl.shop). Sportliefhebbers kunnen zich hullen in het shirt of trainingspak van de toppers van TeamNL.

arrow-up.png
arrow-up.png (copy)

NOC*NSF introduceert TeamNL.shop

De professionalisering van de TeamNL-merchandising is door NOC*NSF uitgevoerd in samenwerking met het bedrijf Badge 2C. Hiermee wordt ingespeeld op de groeiende vraag van de Nederlanders om zich met de topsporters te kunnen identificeren, in combinatie met hun favoriete sport.

John Bierling, zakelijk directeur NOC*NSF: ”We krijgen veel vragen naar de sportkleding die door onze TeamNL sporters wordt gedragen. Deze kleding komt nu ook beschikbaar voor onze fans.”

Het aanbod van de webshop bestaat naast de TeamNL Fila-kleding van de sporters die Nederland internationaal vertegenwoordigen, ook uit vrijetijdskleding, accessoires voor fans en een speciaal TeamNL-cadeauprogramma.

Lees hier verder.

homepage_collection_bannerteamnlkleding.jpg
nocnsf-rgb-fc.png (copy1)

TeamNL

in Tokio

arrow-up.png (copy4)
nocnsf-rgb-fc.png (copy2)

TeamNL schittert in Tokio

Als we dit schrijven, hebben onze atleten in Tokio 26 medailles veroverd! Dat is een absoluut record, één meer dan in 2000 in Sydney, toen we 25 medailles wonnen. En dan hebben we nog een paar dagen met volop kansen voor de boeg. Dit zijn de medaillewinnaars tot nu toe.

Zaterdag 24 juli
Op de eerste dag van de Spelen is het meteen raak: Handboogschutters Gaby Schloesser en Steve Wijler halen de eerste medaille binnen voor TeamNL. Het duo pakt zilver in de gemengde teamfinale.

Zondag 25 juli
Na haar val vijf jaar geleden in de wegwedstrijd op de Spelen van Rio, staat Annemiek van Vleuten nu wel op het podium: zilver.

Maandag 26 juli
Voor het eerst sinds onze huidige chef de mission Pieter van den Hoogenband in Athene 2004, staat er weer een man op het erepodium: Arno Kamminga wint schitterend zilver op de 100 meter schoolslag. En hij is nog niet klaar!

Woensdag 28 juli
Een absolute topdag voor TeamNL. Nog nooit haalden we op één dag zoveel olympische medailles: acht maar liefst, waarvan twee gouden plakken.

Annemiek van Vleuten slaat prachtig terug na haar zilver op de wegrace, waarin ze op meer had gerekend. Ze is ongenaakbaar op de tijdrit en pakt op heroïsche wijze haar zo gedroomde gouden medaille. Anna van der Breggen ging in haar olympische afscheidsrace óók voor goud, maar op haar ontketende ploeggenote staat vandaag geen maat: Van der Breggen wint brons.

Niet veel later staat ook Tom Dumoulin op het podium met een glanzende zilveren plak om zijn nek. Hij kende een gebroken voorbereiding, had het fietsen even afgezworen maar besloot zich niet lang voor de Spelen toch volledig te richten op de tijdrit, zijn grote specialiteit. Zijn zilveren medaille heeft een gouden randje.

Op de Sea Forest Waterway slaat ook de Nederlandse roeiequipe magistraal toe. In de mannen-dubbelvier heersen Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers en pakken goud. Zilver is er voor de vrouwen-vierzonder met Ellen Hogerwerf, Karolien Florijn, Ymkje Clevering en Veronique Meester. Melvin Twellaar en Stefan Broenink winnen zilver in de mannen-dubbeltwee. Bij de vrouwen-dubbeltwee is er brons voor Roos de Jong en Lisa Scheenaard.

In de Budokan judohal lopen de emoties hoog op als Sanne van Dijke brons pakt. Sanne maakte een moeilijke periode door en haar medaille is een prachtige bekroning van haar moed en doorzettingsvermogen.

Donderdag 29 juli
Arno Kamminga wint zijn tweede medaille! Na het zilver op de 100 meter schoolslag haalt hij nu schitterend zilver op de dubbele afstand.

Opnieuw een medaille voor de roeiploeg. Marieke Keijser en Ilse Paulis lijken in de lichte dubbeltwee af te stevenen op het goud, maar zien kort voor de finish Italië en Frankrijk toch nog voorbijkomen. Het wordt een fotofinish en het duo pakt brons.

Vrijdag 30 juli
Zijn olympisch toernooi leek voorbij nadat Niek Kimmann bij een botsing met een official tijdens een training een scheurtje in zijn knie opliep. Maar op pijnstillers, adrenaline, wilskracht én natuurlijk zijn talent is hij ongenaakbaar. Op de slotdag met de halve finales en finale is hij onverslaanbaar: goud!

Merel Smulders pakt niet veel later het brons. It’s all in the family want daarmee treedt ze in de voetsporen van haar zus Laura.

Zaterdag 31 juli
Hoewel zijn olympische toernooi moeizaam begon, kon het goud Kiran Badloe eigenlijk voor de medal race al niet meer ontgaan. Hij hoefde alleen nog maar te finishen om zijn schitterende gouden plak op te kunnen halen. Natuurlijk lukte dat: Kiran volgt zijn vriend en concurrent Dorian van Rijsselberghe op als olympisch kampioen!

Zondag 1 augustus
Haar toernooi begon moeizaam, maar Marit Bouwmeester meldt zich toch voor de medailles in de Laser Radial klasse. In een spannende medal race gaat ze vol voor het goud, maar wint ze uiteindelijk brons.

Maandag 2 augustus
Sportminnend Nederland slaat de schrik om het hart als Sifan Hassan in haar serie van de 1500 meter ten val komt. Met een uiterste krachtsinspanning wint ze de race nog, maar wat betekent die fenomenale inhaalrace voor de finale van de 5000 meter later die dag? Heeft ze niet te veel krachten verspeeld? Het simpele antwoord: nee! Ze wacht traditiegetrouw tot het eind, maar dan heeft geen tegenstandster meer een antwoord op haar eindsprint. Het eerste goud voor Sifan Hassan is binnen!

Dinsdag 3 augustus
Het ‘gewoon’ even doen als iedereen het van je verwacht. De baanrenners Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli (die in de kwalificatie reed in plaats van Hoogland) deden het in de teamsprint. En hoe. Oppermachtig halen ze de zesde gouden medaille binnen voor Nederland.

Voor de kust van Enoshima zeilen de wereldkampioenen Annemiek Bekkering en Annette Duetz in de 49erFX-klasse een superspannende medal race. Daarin wisselen de kansen en gloort ook het goud, maar pakken ze uiteindelijk brons, achter Duitsland (zilver) en Brazilië (goud).

Woensdag 4 augustus
Ongemeen spannend is de 10 km openwaterzwemmen met olympisch titelverdedigster Sharon van Rouwendaal. In de baai van Tokio probeert ze alles om haar gouden medaille van Rio 2016 te prolongeren. Het lukt bijna, maar de Braziliaanse Ana Marcela Cunha is net iets te sterk. In een bloedstollende sprint tikt Sharon als tweede aan.

Iets later gaat Femke Bol snel van start in de finale 400 meter horden. “Als een gek”, zal ze later zeggen. Persoonlijk record, Europees record, Bol loopt een toprace. In de laatste honderd meter lopen de Amerikaanse favorieten Sydney McLaughlin (goud) en Dalilah Muhammad bij haar weg, beiden zijn sneller onder het oude wereldrecord. Bol pakt schitterend brons.

Later op de dag pakt springruiter Maikel van der Vleuten in een spannende jump-off óók brons met zijn elfjarige ruin Beauville Z. Het koppel was foutloos én de snelste in de eerste omloop. In de barrage tussen de zes foutloze combinaties treedt Maikel als laatste aan. Hij weet wat er nodig is voor het goud: foutloos blijven én de snelste zijn. Het eerste lukt, het tweede net niet: de 38.90 is goed voor brons, het goud gaat naar de Britse favoriet Ben Maher (37.85), het zilver naar de Zweed Peder Fredricson (38.02).

Donderdag 5 augustus
Shanne Braspennincx wint in een sensationele rit goud op de keirin. De 30-jarige baanrenster doet dat zeer overtuigend. Ze volgt Elis Ligtlee op, die vijf jaar geleden in Rio de Janeiro olympisch kampioen werd. “De titel blijft lekker in Nederland”, aldus Braspennincx.

Een paar uur later stunten Anouk Vetter en trainingsmaatje Emma Oosterwegel op de zevenkamp. In de afsluitende 800 meter houdt Vetter stand en pakt schitterend zilver achter de Belgische favoriet en titelverdedigster Nafi Thiam. Oosterwegel pakt daarachter sensationeel brons! Een historische dag voor de Nederlandse atletiek!


arrow-up.png (copy4)
nocnsf-rgb-fc.png (copy2)

Hoe vieren we de medailles in het olympisch dorp?

Onze sporters moeten het in Tokio doen zonder de support van familie, vrienden en fans. Maar gewonnen medailles gaan natuurlijk niet ongemerkt voorbij.

Daarom is ‘building nr. 7’, het gebouw waar we in het olympisch dorp verblijven, extra belangrijk. Daar staan we met elkaar – en massaal – stil bij de gewonnen medailles. Bekijk de hartverwarmende video voor een impressie, het oranjegevoel én koude rillingen.

arrow-up.png (copy4)
nocnsf-rgb-fc.png (copy2)

‘Oranje Boven’ onderweg naar huis

Sporters van TeamNL die klaar zijn in Tokio, gaan vrijwel direct terug naar huis. Onderweg gaat een aantal van hen aan boord van het KLM-toestel in gesprek met verslaggevers over hun prestaties en belevenissen op de Spelen. De vliegtuigen zijn voor deze serie ‘Oranje Boven’ uitgerust met een speciale business seat.

‘Oranje Boven’ is een initiatief van NOC*NSF in samenwerking met Nederlandse Loterij en het AD en wordt mede mogelijk gemaakt door KLM.

Per vlucht worden drie sporters geïnterviewd door een van de vier verslaggevers uit het interviewteam, dat bestaat uit voormalig kickbokskampioen Remy Bonjasky, programmamaker Frank Evenblij, winnares van olympisch hockeygoud Fatima Moreira de Melo en tv-presentatrice Shelly Sterk.

Onder anderen Epke Zonderland (zie ook hier), Annemiek van Vleuten, Arno Kamminga en Ranomi Kromowidjojo werden op weg naar huis al geïnterviewd. Hier kun je alle gesprekken bekijken.

arrow-up.png (copy4)
nocnsf-rgb-fc.png (copy2)

De laatste Spelen van Epke

Tokyo 2020 betekende ook het afscheid van Epke Zonderland als turner. Na zijn oefening aan de rekstok in het Ariake Gymnastics Center in Tokio maakte hij bekend te stoppen.

Zonderland reisde niet als favoriet naar Japan, dat wisten we wel. Fysieke problemen hadden zijn voorbereiding danig verstoord. Kort voor de wedstrijd in Tokio kwamen daar ook nog maag- en darmklachten bij. Een finaleplaats zat er dan ook niet in, maar hij turnde in de kwalificatie een prima oefening. In de lege hal was het applaus van de Nederlandse turnploeg een mooi eresaluut aan een prachtige sportman en een prachtige carrière, die op zijn hoogtepunt kwam met het goud van Londen 2012.

De opluchting over zijn optreden droop na de afsprong van zijn gezicht. Hij wilde niet roemloos ten ondergaan, maar waardig afscheid nemen. Dat was gelukt. “Dit voelt net zo knap als de drie wereldtitels of Londen”, zei de 35-jarige Fries direct na zijn oefening. “Eigenlijk is het bizar dat ik dit nu kon. Ik sta er zelf van te kijken, geen idee waar ik het vandaan haalde.” Iets later vertelde hij voor de NOS-camera’s dat hij besloten had te stoppen. “Het is goed zo. Ik ben blij dat ik op deze manier een mooi einde aan mijn carrière heb kunnen maken.”

Bekijk hier de aflevering van Oranje Boven, waarin Epke Zonderland op de terugweg vanuit Tokio naar Nederland wordt geïnterviewd door Remy Bonjasky.

434271740.jpg

“Het is goed zo. Ik ben blij dat ik op deze manier een mooi einde aan mijn carrière heb kunnen maken”

arrow-up.png (copy4)
nocnsf-rgb-fc.png (copy2)

Achter de schermen in het olympisch dorp

Natuurlijk zijn onze sporters in Tokio vooral bezig met hun voorbereidingen, trainen en concentreren. Maar in het olympisch dorp is ook tijd voor gewone dingen. Neem hier een kijkje achter de schermen en zie hoe onze atleten ‘leven’ in het olympisch dorp. Over sushi eten, een olympische quiz en het speciale kapsel van gouden windsurfer Kiran Badloe.

arrow-up.png (copy4)
nocnsf-rgb-fc.png (copy2)

NOC*NSF introduceert TeamNL.shop

De officiële kleding die onze sporters op de Olympische Spelen in Tokio dragen, is nu ook te koop via de nieuwe webshop van TeamNL (www.teamnl.shop). Sportliefhebbers kunnen zich hullen in het shirt of trainingspak van de toppers van TeamNL.

homepage_collection_bannerteamnlkleding.jpg

De professionalisering van de TeamNL-merchandising is door NOC*NSF uitgevoerd in samenwerking met het bedrijf Badge 2C. Hiermee wordt ingespeeld op de groeiende vraag van de Nederlanders om zich met de topsporters te kunnen identificeren, in combinatie met hun favoriete sport.

John Bierling, zakelijk directeur NOC*NSF: ”We krijgen veel vragen naar de sportkleding die door onze TeamNL sporters wordt gedragen. Deze kleding komt nu ook beschikbaar voor onze fans.”

Het aanbod van de webshop bestaat naast de TeamNL Fila-kleding van de sporters die Nederland internationaal vertegenwoordigen, ook uit vrijetijdskleding, accessoires voor fans en een speciaal TeamNL-cadeauprogramma.

Lees hier verder.